سماق : سماق خواص فراوانی دارد از جمله فایده آن برای دندان است،درختچه ای است به ارتفاع ۴ – ۳ متر که شاخه های جوان و دمبرگ های آن را موهای ریزی پوشانده است.
سماق
گل های این گیاه ، حنایی رنگ است و در حدود ۱۰ سانتی متر طول دارد و دارای میوه های خوشه ای شکل به رنگ قرمز و قهوه ای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش می شوند.
خواص دارویی سماق
- برای درد دندان مفید است.
- تحریک کننده اشتها است.
- باعث تقویت لثه می شود.
- به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.
- برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی دارد.
- ادرارآور است.
- برطرف کننده تب است.
- برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.
- خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می نماید.
- در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می کردند.
- چای سماق برای کاهش تعریق به کار می رود.
طبیعت این گیاه سرد و خشک است . مصرف زیاد آن برای افراد با مزاج سرد چندان مناسب نیست.
کاشت این گیاه
در بیشتر نقاط دنیا به خصوص نقاط گرم رویش دارد.در نقاط مختلف ایران نیز از جمله اطراف تهران، کرج، قزوین، قم، تبریز، همدان، اطراف شیراز، تربت جام، یزد، مازندران و گیلان می روید.
اثرکاهش دهنده قند خون در این گیاه، مربوط به فلاونوئید های موجود در آن است که با مهار آلفاآمیلاز از شکست قند های سنگین به ساده جلوگیری می کند.
همچنین از آترواسکلروزیس جلوگیری می کند. در جریان آترواسکلروزیس مرحله ای وجود دارد که سلول های عضلانی از لایه ی مدیا عروق به لایه انتیما می آیند و سبب سفتی جدارۀ عروق می شوند.
تانن های موجود در میوه این گیاه از این فرایند جلوگیری می کنند.مکانیسم دیگری که برای خاصیت ضد آترواسکلروزی سماق ذکر می شود این است که تانن های این گیاه با تولید بیشتر نیتریک اکسید، موجب کاهش آترواسکلروزیس میشوند.
روی مواد غذایی که باعث تولید اوره و آمونیاک میشوند مثل گوشت قرمز و حبوبات و…سماق میریزند تا مانع تشکیل کریستالهای اوره در مفصل و نقرس شوند.
بیشتر بخوانید:
__________________________________
درمان با طب سنتی گیاه درمانی ، ماساژ درمانی و …
فواید و کاربرد کاسنی در انواع بیماری ها