اخلاط ۴ گانه بدن، اخلاط چهار گانه و چگونگی بروز بیماری ،اخلاط چهار گانه ، سیال و مایع است.
مواد غذایی که می خوریم، در کبد تغییر ماهیت می دهد و انفعالاتی روی آن انجام شده و به چهار حالت در می اید:
– ترکیبی قرمز مایل به زرد به اسم صفرا که به هضم غذا کمک می کند، حرکات روده را می افزاید، مسیر گردش خون در عروق را باز می کند، و کارکرد مغزی را افزایش می دهد، صفرا ضد عفونت نیز می باشد.
صفرا از خلط های دیگر سبک تر است.
– ترکیب دیگر، قرمز وسرخ است و دم نام دارد.
که اکسیژن و مواد غذایی را به بافت ها و سلول های بدن می رساند و لایه دوم و پایین تر از صفراست.
-ترکیب سوم، قرمز صورتی یا قرمز کم رنگ است که پایین تر از دم (خون) می ایستد و بلغم است .
کار بلغم در بدن ،آسانتر کردن کار مکانیکی و لغزش مفاصل روی هم، تشکیل بافت عصبی و سلول های مغزی، آب میان بافتی و شبکه لنفاوی است.
-خلط آخر قرمز تیره و جگری رنگ است که سودا نام دارد و سنگین ترین خلط است.
وظیفه طبیعی آن ایجاد اشتهاء و تشکیل بافت استخوانی است.
صفرا ، طبیعت گرم و خشک دارد.
سودا، طبیعت سرد و خشک دارد.
دم ، طبیعت گرم و تر دارد.
بلغم ، طبیعت سرد و تر دارد.
این اخلاط چهار گانه باهم در تعامل و تعادل خاص و از پیش تعیین شده ایی هستند .و در جای خاص خود قرار گرفته و وظیفه خود را به نحو احسن انجام می دهند .
بیماری و درد از جایی شروع می شود که این تعادل بهم ریخته و یک خلط وارد جایگاه خلط دیگر شود و یا اینکه کمتر یا بیشتر از حد نیاز وجود داشته باشد.
این عدم تعادل شروع بیماری خواهد بود .
همراهان گرامی توسعه سلامت ایرانیان
عدم تعادل نیز از عدم رعایت اصول شش گانه سلامتی بوجود خواهد آمد.
مواد غذایی دارای مزاج های متفاوت هستند .
به طور مثال اگر ماست ودوغ با مزاج سرد وتر بیش از حد نیاز مصرف شود خلط سرد و تر در بدن بوجود می آید.
یا اگر ادویه و فلفل که مزاج گرم و خشک دارند بیش از حد مصرف شوند خلط گرم و خشک به وجود می آید .
واین عدم تعادل سر آغار بیماریها خواهد بود .
پس یادمان باشد :
همیشه یک عدم تعادل باعث بروز وپیشرفت بیماری (جسمی یا روحی ) خواهد شد .
دقت نظر داشته باشیم .