طب سنتی/ سرماخوردگی و آنفولانزا
طب سنتی/ سرماخوردگی و آنفولانزا : درمان سرماخوردگی در طب سنتی عبارتند از:
۱⃣ صبح ناشتا:
بارهنگ، تخم شربتی، قدومه، بالنگو، نیلوفر، بابونه، بادرنجبویه، عناب، گل سرخ، پرسیاوشان، زرشک آبی و تخم کرفس هر کدام ۵گرم مخلوط و نیم کوب کنید.
دستورجوشانده:
هر بار یک قاشق غذاخوری در ۲ لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند صاف کنید و با شکر قرمز یا شکر کمی شیرین کرده و میل کنید.
۲⃣ جوشانده سعال (سرماخوردگی و عفونت):
آویشن، گل ختمی، زوفا، اسطوخودوس، بارهنگ، قدومه و گل پنیرک مساوی مخلوط و نیم کوب کنید. روزی ۳ بار یک و نیم ساعت بعد از هر غذا یک لیوان میل کنید. طبق دستور جوشانده تهیه نمایید.
۳⃣ بخور محیطی جهت ضدعفونی و پاکسازی کردن محیط خانه:
الف)مقداری تخم گشنیز، آویشن، پونه، اکالیپتوس، نعنا و امثال آن هر کدام که در دسترس می باشد با آب در اتاق آرام آرام بجوشد و یا در کیسه نخی ریخته و در دستگاه بخور قرار دهید .
ب)دود کردن مقداری، اسفند، کندر، عنبرنسارا، پوست پیاز و امثال آن هر کدام در دسترس بود هر روز در خانه
۴⃣ بخور مستقیم:
تخم گشنیز ۲۰۰ گرم، آویشن، نعناع و پونه هر کدام ۵۰ گرم مخلوط و نیم کوب کنید. هر شب یک استکان در ظرف آب و یا در کیسه نخی داخل دستگاه بخور به مدت ۱۰ دقیقه زیر چادر بخور دهید، سپس با آب ولرم بخور داخل بینی استنشاق کنید و بعد در هر سوراخ بینی یک قطره روغن بنفشه بچکانید.
۵⃣ آبمیوه های ضدتب
روزی ۳ لیوان ترکیب آب سیب، هندوانه و لیمو شیرین برای کنترل تب و ضد التهاب میباشد. در صورت بالا بودن تب عرق بید به آبمیوه ها اضافه کنید.
۶⃣ روزی ۷-۸ بار غرغره با عرق آویشن؛
غرغره آن از صبح که شروع شود تا شب به درمان کامل عفونت گلو می انجامد و بهترین روش برای درمان سرفه است.
❗️ تذکر: در صورتی که طبع بیمار گرم و خشک است با عرق بید رقیق شود .
۷⃣ غذا سوپ و شوربا
(یک پیاز متوسط که وسط آن را درآورده و یک حبه سیر گذاشته اید داخل سوپ بپزد تا له شود) و پرهیز از غذای سرخ کردنی، پر چرب، کله پاچه، خربزه، انگور، انواع ترشی، ماست و بستنی و در معرض هوای سرد قرار گرفتن.
[form form-1]