بادکش گرم و خشک و درمان بلغمی ها : بادکش گرم و خشک یکی از روشهای درمانی ساده و موثر در بیماریهای سرد مزاجان و بویژه در افراد “سرد و تر” و اصطلاحا بلغمی هاست . بدون استفاده از هیچ داروی دیگری و در صورت رعایت پرهیزات غذایی ، تنها با استفاده از بادکش گرم و خشک ، اغلب بیماریهای سرد ذایل میشوند . مثل : کم خونی ، دلسردی و افسردگی ، قولنج عضلانی ، لومباگوی حاد کمر ، نخ شکم ، چاقی ، کیستهای پستان و تخمدان ها ، خستگی مزمن و…
بادکش گذاشتن یا لیوان انداختن که امروزه در بین اهل فنّ، به «حجامت گرم و خشک» شهرت یافته است؛ از روش های مهمّ درمانی در طبّ سنّتی است که دارای سابقه ای چند هزار ساله است. از گذشته های دور، اطباء و حکمای مشرق زمین به خواص درمانی بادکش گذاری پی برده؛ در درمان بسیاری از بیماری ها و دردها از آن بهره می گرفتند.
در طب سنتی چین، تلفیقی بین بادکش درمانی و طب سوزنی صورت گرفته است و چینی ها جهت افزایش تاثیر طب سوزنی، در بسیاری موارد، آن را همراه با بادکش به کار می برند. در طب سنتی ایران زمین نیز درمان با بادکش سابقه ای طولانی دارد و توسط ابوعلی سینا، رازی، جرجانی و … جهت درمان بیماری ها و دردهای مختلف تجویز شده است .
بادکش گرم و خشک و درمان بلغمی ها
امروزه بادکش را به دو دسته گرم و سرد تقسیم بندی می کنند؛ به این ترتیب که بادکش به شیوه سنّتی را که با استفاده از آتش و لیوان یا کوزه انجام می شود به عنوان بادکش گرم و بادکش از طریق دستگاه های ساکشن دستی یا برقی را به عنوان بادکش سرد می شناسند. بادکش سرد تقریبا معادل بادکش هایی است که در طبّ قدیم و با ابزاری مانند شاخ و با ایجاد مکش از سوی حجّام انجام می شده است.
انواع بادکش گذاری
۱- بادکش ثابت: در این روش لیوان یا لیوان ها در طول مدت زمان مشخصی به طور ثابت روی پوست بدن بیمار قرار مـی گیرند و پـس از اتـمام زمان بادکش از بدن جدا می شوند؛ مثلا در بادکش وسیع کتف و کمر که در درمان کمردردها و رفع خستگی مزمن کاربرد دارد.بادکش گرم و خشک و درمان بلغمی ها
۲- بادکش متناوب( منقطع): گاهی برای جلوگیری از کبودی موضع یا برای جلوگیری از عوارض بادکشهای خاص، مثلا روی پوست صورت و گونه، از بادکش متناوب استفاده می شود؛ بدین صورت که پس از ایجاد خلاء و ثابت شدن لیوان روی پوست، پس از ۳ تا ۵ ثانیه لیوان از روی پوست جدا شده؛ مجددا هواگیری می شود و روی پوست گذاشته می شود.
۳- بادکش متحرک یا لغزان: در بادکش متحرک قبل از بادکش گذاری، موضع را روغن مالی می کنیم( جهت روغن مالی می توان از روغنهای طبیعی نظیر روغن زیتون، روغن کنجد، روغن بادام تلخ یا روغن سیاهدانه استفاده کرد.) پس از روغن مالی، بادکش را روی بدن ثابت می کنیم و سپس به آرامی آن را با دست روی پوست به حرکت در می آوریم، این عمل باعث گرمی( سرخی) موضعی شده و در رفع اسپاسمهای عضلانی و خستگی مفرط بسیار موثر است.
طب گیاهی در گرگان :
طب گیاهی از اوایل زندگی انسان بر کره خاکی رواج داشته است. در طب گیاهی ، هر گیاهی در طبیعت دارای روند رشدی ویژه خود میباشد و خواص گیاهان در فصول ، هفتهها و اوقات روز و شب متغیر است. از نظر خواص دارویی ، زمان مناسب برداشت محصول دارای اهمیت است. قسمت های مختلف گیاه نیز دارای اثرات متفاوتی میباشند. مجموعا موارد ذکر شده خبر از ان میدهد که فردی که میخواهد طب گیاهی را انجام دهد، باید از تمامی خواص و فواید گیاهان مختلف آگاهی کامل داشته باشد و در موازات آن به مفاهیم جزیی در طب سنتی تسلط زیادی را دارا باشد.
که در نهایت بتواند برای درمان بیماریی در طب سنتی ، از طب گیاهی استفاده کند و در موازات آن با آگاهی از علم مزاج شناسی ، یک روند طب گیاهی مناسب بیمار را ارائه دهد. طب گیاهی در گرگان توسط دکتر ملاحی در موسسه طب الرضا انجام میشود.
دکتر ملاحی – موسسه طب الرضا :
طب سنتی در گرگان ، در موسسه طب الرضا با سرپرستی دکتر علی محمد ملاحی به فعالیت خود در بخش های طب سوزنی در گرگان ، ماساژ درمانی در گرگان ، طب گیاهی در گرگان ، ادامه میدهد