کبد چرب :طب قدیم و جدید در مورد درمان این بیماری نظر مشترکی دارند و آن تاکید بر اصلاح سبک زندگی به عنوان مهمترین عامل پیشگیری و درمان است امّا طب سنتی، هم تدابیر دقیقتر و موثرتری دارد و هم برخلاف طب جدید، در زمینه درمانهای دارویی نیز تکلیفی نسبتا روشن دارد.
کبد چرب
?الف- تدابیر حفظ الصحه در درمان کبد چرب
۱-۱- کمی از سمت غذاهای پخته و حیوانی به سوی غذاهای خام و گیاهی حرکت کنید.
۲-۱- بیشتر مصرف شوند: سبزیهای تازه، سیر و پیاز خام، انواع آشها و شورباهای مناسب، ادویه مناسب (زردچوبه، هل، دارچین، زیره، زعفران، تخم گشنیز و ….)
۳-۱- در غذاها کمی سبوس گندم یا برنج بریزید.
۴-۱- کمتر مصرف شوند: مواد غذایی دارای طبع سرد از جمله ترشی ها (سرکه، آبغوره، ترشی های خانگی) و به خصوص غذاهای دارای طبع سرد و مرطوب(ماست، دوغ، خیار، کدو…).
( اگر به مصرف ماست و دوغ علاقه دارید، در خوردن آنها افراط نکنید، از انواع محلی و طبیعی استفاده کنید، با غذاهای گوشتی یا حاوی ترشی استفاده نکنید و با مصلحاتی مانند نعناع، پونه، آویشن، گل سرخ، زیره، سیر یا موسیر میل کنید) .
– غذاهای دارای طبع خیلی گرم مثل سیرداغ، پیازداغ، بادنجان سرخ کرده ، غذاهای تند و پرادویه.
– بستنی و سایر خوراکی های خیلی سرد: اگر خیلی هوس بستنی کردید، سعی کنید از بستنی سنتی زعفرانی همراه آب هویج استفاده کنید.
– سرخ کردنی ها و غذاهای چرب و پرکالری.
– فست فودها، سسها، نوشابهها، کنسروها، تنقلات شور و سایر خوراکی های غیر طبیعی و دارای مواد نگهدارنده.
– نانها و آردهای بدون سبوس مثل نان های ماشینی، فانتزی و لواش، نانهای فطیر و خمیر و خوب پخته نشده، ماکارونی، لازانیا و رشته ها. البته و متاسفانه، امروزه حتی نان های سنگک هم روسفید شده اند!!
– غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو و گوساله، کله پاچه، سالاد الویه، گوشت های مانده و فریزری، کباب، برنج سفید به ویژه برنج های هندی و پاکستانی، ته دیگ، قارچ، کلم خام، تخم مرغ به ویژه نیمرو و تخم مرغ آب پز سفت، انواع سیب زمینی آب پز و سرخ کرده(مثل چیپس)، غذاهایی که با آرد و رشته درست شده اند مانند حلوا و آش رشته.
– چای و قهوه.
– مواد نشاسته ای و قندی و شیرینی ها به ویژه شیرینیهای قنادی.
?در ادامه حفظ آداب زیر برای پیشگیری و درمان کبد چرب ضروری است
کبد_چرب
تدابیر حفظ الصحه در درمان کبد چرب
میوه خوردن
– در خوردن میوه به خصوص میوه های سرد و رطوبی، افراط نکنید.
– در هروعده یک جور میوه میل کنید.
– همراه یا بلافاصله بعد از غذا (حداقل تا دو ساعت) میوه نخورید.
– همراه میوه های آبدار، آب نخورید.
– میوه را در فصلش بخورید.
– میوه نوبرانه- و نه میوه نرسیده و کال – بخورید اما سراغ میوه های آخر فصل نروید.
– تا می شود از میوه های طبیعی و غیرگلخانه ای استفاده کنید.
– حتی المقدور از میوه های منطقه زندگی خودتان میل کنید.
– آداب خوردن میوه های مختلف را یاد بگیرید و عمل کنید.
تدابیر حفظ الصحه در درمان کبد چرب
آداب نوشیدن آب
– آب خیلی سرد نخورید.
– آب را با یخ سرد نکنید.
– آب را جرعه جرعه و آرام بنوشید.
– هنگام تشنگی شدید، ابتدا آب را کمی مزه مزه کنید و بعد از چند دقیقه به آرامی بنوشید.
– میزان آب خوردن را بر اساس تشنگی جگرتان میل کنید و نه به دستور پزشکان.
– در این حالت ها آب نخورید: بین یا بلافاصله بعد از ورزش، بلافاصه بعد از زناشویی، بین یا بلافاصله بعد از خواب، در حمام و سونا و جکوزی یا بلافاصله بعد از آنها.
– آب را هنگام تشنگی بخورید و نه نوشابه و نوشیدنی های مشابه و صنعتی .
برای نگهداری آب از بطری های پلاستیکی استفاده نکنید.
تدابیر حفظ الصحه در درمان کبد چرب
چه روغنی مصرف کنیم؟
– مصرف روغن از هر نوعش را کم کنید.
– سرخ کردن غذاها را به حداقل برسانید. هنر یک کدبانو این نیست که به ضرب روغن و گوشت و برنج، اعضای خانواده را دور سفره جمع کند. کدبانو، باید «کبدبانو» هم باشد.
– از یک روغن، چند بار استفاده نکنید.
– از روغن زیتون به خصوص انواع تصفیه نشده استفاده کنید. اگر حوصله داشته باشید و از شعله کاملا ملایم استفاده کنید، روغن زیتون برای سرخ کردن غذا هم مناسب است. در خرید روغن زیتون دقت کنید چراکه متاسفانه، روغن زیتون های تقلبی، سکه بازار ایران را به نام خود ضرب کرده اند.
– روغن کنجد طبع بسیار گرمی دارد و مناسب مصرف افراد گرم مزاج یا فصول گرم نیست
و بخصوص روغن ارده کنجد مناسب تر است
شماره های تماس:
۰۱۷۳۲۲۳۳۰۹۱
۰۹۳۹۱۷۱۴۶۷۱
طب سنتی در گرگان | طب سوزنی در گرگان | طب گیاهی | طب سوزنی در گرگان | طب سوزنی در گرگان | دکتر سنتی در گرگان | علی محمد ملاحی | دکتر ملاحی