لیمو ترش:
بافت خوراکی لیموترش، مزاج سرد و خشک دارد و پوست و دانه آن دارای مزاج گرم و خشک است.
خوردن روزانه لیموترش در فصول گرم سال برای گرممزاجان بسیار ضروری است.
این میوه از حرارت و رطوبت بدن و التهابات درونی کبد میکاهد، خون را رقیق میکند و برای هضم غذاهای چرب، شيرين و سنگين مفید است.
اگر لیمو به طور کامل یعنی به همراه پوست و دانه در دستگاه آبگیری انداخته شود، آب آن سردی کمتری نسبت به آب خالص بافت لیمو دارد.
گرفتگی صدا و حلق، تورم، قرمزی، خارش ته حلق يا حنجره، جوش، تنگی نفس ناشی از گرمی و حرارت کبد با مصرف این میوه بهبود پیدا می کند.
لیموترش به رفع يبوست در افراد خشک مزاج كمک می نمايد اما مصرف زیاد آن و اصولا هر خوردنی دیگری که طعم ترش دارد به سردمزاجان و
افرادی که اعصاب ضعیفی دارند توصیه نمی شود.
لیموترش قطع کننده و شکننده مولکول های بزرگ غذایی است و هضم ماده غذایی را سبک و لطیف می نمايد.
مصرف لیمو ترش به عنوان چاشنی و مصلح در كنار غذاهای چرب و سنگین همچون انواع كباب ها و کله پاچه مفید است.
لیموترش به افرادی که دچار غلظت خون هستند، توصيه مي شود و به رقیق شدن و صافی خون کمک می کند و با دفع سموم، بدن را سبک
کرده، پاک كننده مجاری درونی اعضای بدن نظير كبد، معده و روده است.
اگر شخصی از مصرف ليموترش دچار عارضه شود می تواند آن را به صورت شربت آبليمو استفاده نمايد.
شربت آبلیمو از سردی معده کاسته و برای سردمزاجان بی ضرر خواهد بود.
گرم مزاجان بهتر است خود ليمو را استفاده كرده و كمتر شربت مصرف نمايند.
كلينيك طب سنتي :دكتر ملاحي