خواص ویژه چای عناب در طب سنتی : میوه عناب که با نام زیزیفوس نامیده می شود، یک میوه گردویی مشابه با خرما و انجیر است. این میوه ها ،غنی از کربوهیدرات ها هستند و همینطور مقادیر زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی را دارا میباشند. در ۱۰۰ گرم عناب خشک شده، در مجموع ۳۵۰ کالری وجود دارد عناب خشک شده حاوی ۸۴ گرم کربوهیدرات، ۷٫۳ گرم پروتئین، ۴ گرم فیبر رژیمی و ۱٫۲ گرم چربی است ؛ این میوه ،حاوی حدود ۳۰۰ میلی گرم ویتامین C, و ۱۲۵ میلی گرم ویتامین A و ۲٫۸ میلی گرم نیاسین، ۰٫۲ میلی گرم ریبوفلاوین، ۰٫۱ میلی گرم تیامین، ۱۰۵۰ میلی گرم پتاسیم ، ۱۶۸ میلی گرم فسفر، ۱۳۰ میلی گرم کلسیم، ۱۲ میلی گرم سدیم و ۳٫۵ میلی گرم آهن است. عناب خشک ،همچنین حاوی طیف گسترده ای از مواد شیمیایی غنی از آنتی اکسیدان، از جمله ساپونین ها و فلاونوئیدها است.
خواص ویژه چای عناب در طب سنتی
استفاده از عناب خشک در طب سنتی برای درمان آلرژی ها، اضطراب، افسردگی، اسهال، خشکی پوست بدن ، خستگی، فشار خون بالا، بی خوابی، عرق شبانه، درد، تنگی نفس، و استرس مورد استفاده قرار میگیرد.
مطالب بیشتر
- درمان جوش های صورت با ۱۲ روش سنتی
- درباره دکتر طب سنتی چه می دانید؟
- شربت عناب
- توصیه های طب سنتی برای مداحان و آوازه خوانان
مزایای چای عناب در طب سنتی
میوه ها که برای تهیه چای استفاده می شوند، شامل برخی از فنل ها، فلاونوئیدها و ویتامین C می باشند. این مواد مغذی، آنتی اکسیدان هایی هستند، که سلول ها را در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می کنند. که سبب آسیب می شوند و ممکن است ، دارای بخشی از مسمومیت های پیری و همچنین بیماری های مزمن ، مانند: بیماری قلبی و سرطان باشد.
طرز تهیه چای عناب در طب سنتی
چای عناب بسیار موثر برای بدن و دوری از سرطان باشد . عناب میوه اي شیرین و خوش طعم هست. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز می نامند. عناب از نظر طب سنتی ایران طبیعت معتدل دارد و به عقیده ابوعلی سینا کمی سرد می باشد.
عناب را شسته و خیس کنید. سپس هسته آن را بیرون آورده میوه عناب راه خرد کرده و داخل یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. به علت شیرین بودن دانه هاي عناب نیازی به شیرین کردن نمی باشد و در صورت تمایل میتوانید چند قطره آب لیمو ترش به چای عناب اضافه کنید.
خواص ویژه چای عناب در طب سنتی
برای رفع استرس و اضطراب خوب هست. به علت دارا بودن آنتی اکسیدان ها، روند پیری پوست را کاهش می دهد. به علت داشتن لعاب چندان، نرم کننده سینه و ملین هست.
کاهش دهنده فشار خون است. عناب کمک به هضم غذا می کند و تصفیه کننده خون هست. گرفتگی صدا را برطرف میکند و موجب تقویت دستگاه گوارشی میشود.
عصاره عناب مهارکننده سلول هاي سرطان خون هست زیرا به علت داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال هاي آزاد و در نتیجه کمک به بازرسی و رشد تومور و سلول هاي سرطانی هست.
موارد منع مصرف چای عناب در طب سنتی :
افرادی که از نفخ بیش از حد، انگل هاي روده اي و خلط بیش از حد رنج می برند، بهتر هست گذشته از مصرف عناب با دکترطب سنتی مشورت کنند. مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی دکتر انجام شود. مصرف چندان چای عناب برای افرادی که دچار غلظت خون می باشند پیشنهاد نمیشود.