توصیه های طب سنتی در پیاده_روی_اربعین
توصیه های طب سنتی برای خوردن و آشامیدن در پیاده_روی_اربعین
? غذاهاي عراق رو به سنگيني است و معده هاي ما شايد به قدرت و قوت معده هاي افراد ساکن عراق نباشد، غذاها گاهی چرب ، سنگين و سرخ كرده يا ناپخته است.پس به طور کلی مواظب نوع غذایی که مصرف می کنید، باشید.
? بايد وعده هاي غذایی همیشگی را نگه دارید و به هنگام گرسنگی بخورید نه هر زمان که به غذا رسیدید.
? میوه ها را در میان وعده استفاده کنید نه همراه با غذا
? چند نوع غذا را با هم نخورید، به طور کلی از با هم خوری، درهم خوری و برهم خوری بپرهیزید.
? سبزی و سالاد را به دلیل عدم اطمینان از شستشوی بهداشتی، مطلقا نخورید.
? مصرف پیاز و گاهی سیر تازه اشکال ندارند چون داخل غلاف بوده و انسان به تمیزی آن اطمینان دارد به شرطی که بریده نشده باشند.
? حتماً غذا را به صورت نشسته و با آرامش کامل بخورید، از پرخوری بپرهیزید تا مانع از پیاده روی نشود و روحیه مصیبت و عزاداری در بدن از بین نرود.
? غذا را خوب بجوید و پس از میل غذا چند قدم پياده روي مختصر و سپس استراحت در حد نیم ساعت داشته باشند تا عملیات استقرار و هضم غذا به خوبی انجام شود، سپس طي طريق كنید.
? مقداري نمك همراه داشته باشید، نمك جز بهترين پاك كننده ها و ميكروب كش ها است ،کمی قبل و بعد غذا بچشید یا در آب ریخته و دهان شویه و غرغره کنید یا با محلول آن به اضافه روغن بادام یا زیتون، پاها را شب ماساژ دهید یا مقداری از آن را گرم کرده در پارچه پیچیده و روی مفاصل و عضلات خسته یا پای سرد شده قرار دهید.
? مقداري انجير، بادام خام که بهترین مغزیجات است(بادامي كه داخل پوست باشد بهتر است)یا پسته ومويز همراه داشته باشید. مخصوصاً براي كساني كه مزاج هاي سردي دارند انرژي بخش و گرما بخش است.
? مقداري عسل هم خوب است همراه باشد که وقتی نیاز به تامین انرژی سریع است به کار می آید به صورت مکیدن یا در آب حل کردن و جرعه جرعه نوشیدن که می تواند با آب لیمو همراه شود.
? همراه داشتن برگه هاي ميوه ها مثل هلو و زرد آلو و یا آلوبخارا، برای رفع یبوست مناسب است.مخصوصاً براي مزاجهاي گرم
? همراه داشتن ليمو ترش یا لیمو عمانی خوب است. می توانید دم کرده لیمو با آب جوش یا پودر کرده روی غذاهای گرم و سنگین ریخت. آنجا البته چای لیمو عمانی داده می شود که خواص زیادی دارد و مهمترین آن، مهار صفرا و حرارت زائد بدن می باشد.
?در بعضی از غذاها از روغن زياد استفاده مي شود و هضم آن را سخت می کند. مخصوصاً فلافل، سنگين و تند است و صفرا را بالا مي برد و موجب بي خوابي و خارش پوست مي شود و برای گرم مزاجان اصلاً مناسب نيست.
? خرماي زياد براي مردم ايران و مخصوصاً مردم اهل مناطقي كه خرما خيز نيست مناسب نمی باشد. خرما صفرا و سودا زيادی توليد مي كند (البته خرماها در خواص و عوارض با هم تفاوت دارند) و فرد را دچار آلرژي ها و خشكي پوست و جوش پوستی و جوشش خون می کند.
? از غذاهای مرسوم عراق، برنج و لوبيا، برنج و نخود یا پخته نخود و یا لوبیا است. گاهی این غذاها به دلیل ازدحام جمعیت یا عجله ناپخته هستند.حتما ابتدا تست کنید كه کاملا نرم باشد.
? برخی از برنج ها (معمولا هندی) مخصوصا اگر پخته نباشد ، موجب یبوست و نفخ می شود، همچنین شخص به دلیل دفع زیاد یا بی اختیار گاز نمی تواند به راحتی نماز بخواند چه برسد به این که دائم الوضو باشد.توصيه مي شود كه پودر زيره سبز یا آویشن یا نعنا و موسير همراه داشته باشید که اگر ناچار به خوردن غذای نفاخي شدید، روي غذا حتماً ميل كنید یا داخل دوغ و ماست های دربسته بریزید.
? از مصرف غذاهای مانده بپرهیزید که بدترین خوردنی ها است.
? از نوشیدن قهوه هاي خيلي تلخ و غليظ كه بوي سوختگي دارد ، به شدت بپرهیزید،چون براي مزاج هاي ما سازگار نيست. حتي تست هم نكنید چون ایجاد خشكي کرده و سوداي زيادي یا صفرای غیر طبیعی توليد مي كند.
? به طور کلی چای زیاد مصرف نشود( حتی اگر رقیق باشد) چون مدر بوده و به خشکی مزاج دامن می زند.
? اگر غذا سنگين بود یا حرارت بدن بالارفت از سرکه استفاده کنید (رقیق شده در آب یا ریختن در غذا)
? بوييدن و مصرف و خوردن گلاب براي تب و بي خوابي خوبست. می توانند به لباس زیر خود آغشته کرده که هم بوی عرق را می گیرد و هم برای جلوگیری از سوزش ناحیه تناسلی مفید است.
? همراه داشتن خاكشي و ریختن داخل آب و سكنجبين برای رفع عطش و یبوست و رطوبت بخشی به بدن خوبست.
? كساني كه دچار يبوست مي شوند از انجير،آلو بخارا، تمر هندي تازه، روغن زیتون استفاده كنند و روغن بادام شيرين هم به عنوان خوراكي براي جلوگيري از يبوست و دست و پا كه خشك شده و تاول زده مفید است.