آویشن گیاهی از خانواده نعنا است که احتمالا نخستین ادویه ایست که در دنیا شناخته شده است. دامنه استفاده از آن چشمگیر است و دارای بیش از ۴۰۰ گونه است. مصریان باستان از آن برای مومیایی کردن مردگان خود استفاده می کردند و یونانیان باستان از آن به عنوان بخور بهره می بردند. آویشن و روغن آویشن با توجه به طعم متمایزشان، این روزها برای پخت و پز مورد مصرف قرار می گیرند اما خواص دارویی آن هم می تواند فورا در درمان آکنه و فشار خون بالا موثر واقع شوند. در این مقاله از هفت گنج با ما همراه باشید تا با خواص آویشن و مضرات آن بیشتر آشنا شوید.
درباره آویشن
اگر از خرید و استفاده از داروهای ضد جوش و آکنه خسته شده اید و نتایج خوبی نداشته اید، ممکن است آویشن برایتان موثر باشد. آویشن با خواص ضد باکتری شناخته می شود و این می تواند در مبارزه با آکنه موفق عمل کند.
از خواص آویشن می توان به درمان فشار خون بالا اشاره کرد.
مطالعاتی نشان داده است که عصاره آویشن قادر به کاهش ضربان قلب در موش های صحرایی با فشارخون بالا بود و همچنین توانست کلسترول را نیز کاهش دهد. یک راه مطمئن برای استفاده از آویشن در پخت و پز این است که شما آن را به جای نمک جایگزین کنید و در غذا بریزید.
روغن آویشن که از برگ های آن به دست می آید، اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه استفاده میشود. در یک مطالعه بیان شده که ترکیبی از آویشن و برگ های پیچک می تواند سرفه و علائم برونشیت حاد را نیز درمان کند. دفعه بعد که با سرفه و گلودرد مواجه شدید، سعی کنید حتما چای آویشن را امتحان نمایید.
آویشن برای تقویت سیستم ایمنی
اینکه بدن تان بتواند هر روز ویتامین های مورد نیاز را دریافت کند شاید کمی دشوار به نظر برسد. خوشبختانه آویشن سرشار از ویتامین C و ویتامین A است. اگر احساس سرماخوردگی می کنید، آویشن می تواند سلامت را به شما بازگرداند. از دیگر مزایای سلامت آویشن می تواند به فیبر، مس، آهن و منگنز اشاره کرد.
ضد عفونی کردن
آلودگی هوا بالقوه خطرناک است و می تواند حتی به خانه شما هم نفوذ کند. هنگامی که آن را شناسایی کنید، می توانید اقدامات لازم برای خلاص شدن از آن را نیز انجام دهید. روغن آویشن می تواند قارچ های خفیف را به راحتی از بین ببرد. آویشن و روغن آویشن، خواص قارچ کشی دارند. تحقیقات نشان می دهند که می توانید از آن به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی استفاده کنید.
از بین بردن آفات
آویشن همچنین جزء آفت کش هاست که هم در فضای باز و هم در محیط های داخلی استفاده می شود و باکتری ها و ویروس های موش ها و دیگر آفت های حیوانی را هدف قرار می دهد. مطالعات اخیر نشان می دهد که عصاره آویشن می تواند پشه ها را دفع کند. برای به دست آوردن بهترین نتیجه در مبارزه با آفات، برگ های آویشن را بین دستان تان نگه دارید تا روغن آزاد شود. همچنین می توانید چهار قطره روغن آویشن را با یک قاشق چای خوری روغن زیتون یا ۵ قطره از آن را با دو اونس آب مخلوط کنید.
روغن آویشن
همچنین بخوانید :
خواص گیاهی آویشن
بوی خوب آویشن
محصولات مراقبت از پوست طبیعی که در برخی از فروشگاه ها فروخته می شوند اکثرا دارای آویشن هستند. با توجه به خواص ضد عفونی و ضد قارچی اش می تواند به عنوان دهانشویه مصرف شود. آویشن همچنین عنصری محبوب در دئودورانت های طبیعی است.
تقویت خلق و خو از دیگر فواید آویشن می باشد
اسانس آویشن به دلیل ماده فعال آن، کارواکرول برای معطر کردن و آروما تراپی استفاده می شود. در مطالعه ای در سال ۲۰۱۳، کارواکرول بر فعالیت های مغزی تاثیر گذاشته و باعث افزایش احساسات مثبت در افراد می شود. بنابراین اگر شما به طور منظم از آویشن یا روغن آویشن استفاده کنید، ممکن است تاثیر مثبتی در احساسات و خلق و خویتان داشته باشد.
روغن آویشن
ترکیب خوب آویشن با برخی از غذاها
آویشن یک عنصر فوق العاده در آشپزی در سراسر جهان محسوب می شود و به ویژه در فرانسه، ایتالیا و سراسر مدیترانه محبوبیت دارد. آویشن در تهیه سس پستو و افزودن به ماکارونی و برنج بسیار مصرف می شود. همچنین در هنگام تهیه گوشت یا مرغ می توانید از برگ های تازه آویشن بهره ببرید و البته برای پخت ماهی نیز بسیار بی نظیر است. هرگونه که می توانید آویشن را به رژیم غذایی تان اضافه کنید و از مزایای بی شمارش لذت ببرید.
موارد مصرف
تحقیقات نشان می دهند که اگر روغن آویشن را به یقه پیراهن بزنید باعث جلوگیری از تشدید زوال عقل می شود.
می تواند با ریزش مو مبارزه کند اگر روغن اسطوخودوس را با کمی روغن آویشن، روغن رزماری و چوب سدر مخلوط کرده و به پوست سر بزنید، پس از ۷ ماه باعث بهبود و رشد مو می شود.
برخی از تحقیقات نشان می دهند که آویشن در ترکیب با بعضی از گیاهان می تواند علائم برونشیت مانند سرفه، تب و خلط را کاهش داده و بهبود ببخشد.
برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف آویشن به تنهایی یا در ترکیب با دیگر گیاهان، باعث بهبود سرماخوردگی و درمان عفونت های دستگاه تنفسی می شود.
رفع بوی بد دهان از دیگر فواید و خواص آویشن می باشد.
درمان کولیک
بهبود عفونت گوش
درمان گلودرد
درمان تورم و التهاب ریه و دهان
درمان تورم و التهاب لوزه ها از جمله خواص آویشن می باشد.