طب سنتی پیشگیری و درمان زردی نوزادان
طب سنتی و روش های پیشگیری و درمان زردی یا یرقان_نوزادان
اگر زردی درست تشخیص و درمان نشود و خیلی بالا باشد میزان بیلی روبین، باعث رسوب در سیستم اعصاب و مغز شده و علائمی از عقب ماندگی ذهنی تا کری و کاهش بینایی و…بجا می گذارد!
مادر باید رژیمی داشته باشد تا از طریق شیرش کیفیت حرارت در بدن و کبد نوزاد تنظیم شود
قطع و کم کردن مصرف شیرینجات_قنادی ، غذاهای_پرچرب ، سرخ_کرده ، پر_ادویه ، انواع_بستنی ، فالوده و مواد_نشاسته ای توسط مادر.
مصرف انواع آش ، آبگوشت و سوپ_جو : مصرف مرتب سوپ جو به همراه آلو در اصلاح_عمل_گوارش نقش مهمی داشته که باعث دفع هر چه بهتر صفرا و درمان مرض خواهد شد .
شربت_عسل : مقداری لیمو_ترش تازه را در ۱ لیوان آب بگیرید مقداری عسل اضافه کرده و آب بریزید روزانه یک الی دو بار از این شربت استفاده نمایید.
شاه_توت : مصرف میوه هایی مانند شاه توت که یکی از بهترین میوه ها برای پاکسازی_کبد و صفراست در تسریع درمان بیماری نقش مهمی دارد.
آب و مایعات : مصرف آب خوردن روزانه به مصرف قانونی که حداقل ۸ لیوان در روز است برسانید و همچنین مصرف مایعاتی را مانند چای_کم_رنگ بیشتر کنید تا مقداری از این ماده از طریق ادرار دفع شود.
آب_میوه ها : آب میوه هایی مانند خیار_سبز، کاهو ، آلبالو، انار، هندوانه ، و حتی برای غنی تر شدن از گزانگبین ، شیر_خشت و ترنجبین برای ترکیب کردن با آب_میوه استفاده کنید.
مادر_نوزادی که زردی دارد، باید از مصرف غذاهای_گرمی پرهیز_کند و سهم غذاهای_خنکی را افزایش دهد تا طبع_شیر او خنک_تر شود. البته در این مورد، توجّه به مزاج_مادر و ظرفیت تحمّل کبد او بسیار مهم است و نباید در این کار افراط کرد؛ به نحوی که مادر دچار
علایم غلبه_سردی در بدنش شود( خواب_آلودگی، احساس کسالت و کوفتگی، افسردگی، احساس_سرما_در_بدن، رنگ_پریدگی، نفخ_معده، زیاد_و_کم_رنگ_شدن_ادرار و …). در این رابطه می توان از خوراکی های مختلفی استفاده کرد؛ از جمله: آش یا سوپ_جو؛ خیار؛ هندوانه؛ آب_زرشک طبیعی؛ آب_انار_ملس طبیعی؛ مرکّبات؛ خرفه یا گشنیز ودر بین داروها هم بهترین و راحت ترین راه آن است که مادر، عرق_کاسنی و شاهتره را به نسبت مساوی مخلوط کرده؛ روزی ۳ استکان مصرف کند. این ترکیب، در عین حال که صفرا_شکن قدرتمندی است؛ طبعی ملایم و معتدل دارد و تقریباً به همه می سازد.
در مادرانی که طبع_گرم_تر یا تحمّل بیشتری دارند می توان عرقیات_خنک دیگر(مثل عرق_گشنیز، بید، خارشتر و همیشه_بهار) یا جوشانده_گیاهانی مثل عنّاب، سپستان، بنفشه، همیشه_بهار، خطمی، پنیرک، تخم_گشنیز، تخم_کاسنی، تخم_کاهو، تخم_خرفه، پوست_بید و مانند آنها را هم به برنامه_درمانی اضافه کرد.
نکته: به تجربه ثابت شده است که مصرف سیراب_شیردان از سوی مادر هم به کم_شدن_زردی_نوزاد کمک می کند.
با توجه به شدت زردی توسط پزشک متخصص طب سنتی اقدامات دیگری جهت نوزاد( مثل حجامت لاله گوش و..) و توصیه های دیگر برای مادر لازم است.
طب سنتی گرگان – دکتر علی محمد ملاحی – ماساژ درمانی گرگان – طب سوزنی گرگان
یک نظر
مهاجرت کردن به کانادا
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم