مراحل هضم غذا در بدن.
هضم اول غذا:
در معده است . یک محصول دارد به نام کیلوس که وارد وریدهای روده(ماساریقا) میشود و یک فضله دارد که در کولون مجتمع و سپس دفع میشود.
اسم فضله ی مرحله ی اول هضم غذا را ” مدفوع” مینامیم.
هضم دوم غذا:
کیلوس جذب شده از روده توسط عروق ماساریقا وارد کبد میشود . در اثر حرارت نباتی کبد استحاله میشود و به اخلاط چهارگانه تبدیل میگردد (صفرا،بلغم،دم،سودا) و تحویل میدهد به خون (از طریق ورید اجوف تحتانی) .
از این استحاله ی غذا فضله ای تولید میشود به نام ” ادرار” که توسط قیفی به نام کلیه جذب و در مثانه مجتمع و سپس دفع میشود.
هضم سوم غذا:
هنگام عبور اخلاط در خون و تحت حرارت خون هضم سوم اتفاق می افتد . اخلاط به اعضا و بافتهای مربوطه تحویل داده میشوند یا ذخیره میشوند (مثلا سودا به استخوان تبدیل میشود و صفرا در کیسه ی صفرا ذخیره).
فضله ای که در اثر این نوع هضم تشکیل میشود “عرق” نام دارد و از منافذ پوستی بصورت بخار یا قطره دفع میگردد.
هضم چهارم غذا:
در بافتهای بدن انجام میشود و به انرژی و قوه تبدیل میگردد .
فضله ی این هضم که آخرین و ریز ترین تکاثف و لجن غذاست و نجس ترین هست ” منی یا ترشحات جنسی” نام دارد که در لوله های جنسی ذخیره و توسط “جماع” دفع میشود.
طب سنتی / طب گیاهی / اموزش طب سنتی / طب گیاهی / ماساژدرمانی / دکتر علی محمد ملاحی