ناهنجاری مادرزادی نوزادان چرا؟
هوالشافی
اسید فولیک در واقع نوع صنعتی فولات یا ویتامین B۹ است بنابراین ما می توانیم با مصرف منابع طبیعی فولات یا ویتامین B۹ دچار عوارض خطرناک مصرف مواد سنتتیک و صنعتی بصورت داروهای شیمیایی نشویم.
فولات یا ویتامین B۹ یک نوع ویتامین محلول در آب است و بسیاری از غذاها بطور طبیعی حاوی این ویتامین هستند که در ادامه فهرست آنها ذکر می گردد.
ویتامین B۹ نقش بسیار مهمی در تقسیم سلولی دارد، چون این ماده در ساخت کروموزمها و DNA که مادۀ ژنتیکی سلولهای بدن ماست، اگر در دوران جنینی بخصوص چند هفتۀ اول فولات طبیعی در دسترس سلولها نباشد می تواند منجر به آسیب DNA و در نهایت آسیب کروموزمها و ناهنجاریهای مادرزادی نوزاد شود.
همچنین چون مغز استخوان برای ساخت گلبولهای سفید و قرمز بدن ما شدیداً به فولات نیاز دارد، کمبود یا نبودن فولات طبیعی در رژیم غذایی میتواند به نوعی کم خونی بنام کم خونی مگالو پلاستیک منجر گردد. متأسفانه امروزه، به جای اصلاح رژیم غذایی مردم که میتواند فولات یا ویتامینB۹ طبیعی را در اختیار سلولهای بدن آنان قرار دهد از اسید فولیک صنعتی و شیمیایی بصورت قرص استفاده میشود که خود دارای عوارض زیر میباشد (بخصوص روی مادر باردار)
_حساسیت و خارش پوستی
_تغییر الگوی خواب
_اشکال در تمرکز
_-تحریک پذیری
_هیجان
_افسردگی
_گیجی
_اختلال در قضاوت
_بی اشتهایی
_تهوع
_احساس طعم بد در دهان
البته این عوارش با مصرف مقادیر بالای اسید فولیک گزارش شده ولی همین نشان دهندۀ سمی بودن این اسید برای سلولهاست و در طولانی مدت می تواند روی مادر و جنین تأثیر منفی داشته باشد و لذا بهتر است از منابع طبیعی فولات به جای خوردن قرص اسیدفولیک که امروزه بسیار راحت به تمام مادران از قبل از بارداری و در حین بارداری داده میشود.
جالب است که گندم و برنج سبوس دار از منابع اصلی ویتامین B9 است که متأسفانه با دسیسههای استعمارگران از تغذیه مردم حذف شده و لذا سلولها از این ماده بسیار مهم طبیعی محروم شدهاند.
ماده غذایی دیگری که حاوی ویتامین B9 یا فولات میباشد نخود است که متأسفانه امروزه در حال حذف شدن از رژیم غذایی مردم است چون فست فودها جایگزین آبگوشت و انواع آشهای سنتی شدهاند.
ماده دیگری که دارای فولات است، گیاه دارویی مارچوبه است که دارای مقدار زیادی ویتامین k نیز میباشد و فولات موجود در مارچوبه در دوران بارداری موجب کاهش ناهنجاریهای مادر زادی نوزادان خواهد بود.
بهترین راه مصرف مارچوبه :
یک قاشق چایخوری از پودر مارچوبه در عسل یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط شده و هر روز بعد از غذا میل شود.
اسفناج دارای فولات طبیعی است و اگر با یک مصلح مثل زرد چوبه و یا نمک طبیعی یا روغن حیوانی به صورت نرگسی تهیه شود میتواند بسیار مفید باشد.
زرده تخم مرغ حاوی فولات طبیعی یا ویتامین B9 است بنابراین مصرف زرده تخم مرغ محلی به مادران باردار توصیه میشود.
جگر گوسفندی نیز میتواند بعنوان منبع خوب فولات با ویتامین B9 مورد استفاده قرار گیرد.