در نشست تخصصی «طب مکمل» دومین کنگره ملی پزشکی اجتماعی مطرح شد:
تسهیل درمان بیماریها با بهرهگیری از ظرفیت طبهای مکمل در کنار طب رایج
در نشست تخصصی «طب مکمل» دومین کنگره ملی پزشکی اجتماعی و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، با حضور مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، مزایای استفاده تلفیقی از ظرفیت انواع طبهای مکمل در کنار طب رایج، برای پیشگیری از بروز بیماریها و کمک به درمان آنها بیان شد.
به گزارش وبدا، دکتر «محمود خدادوست»، مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در این نشست تخصصی، با اشاره به جایگاه طب ایرانی در حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز بیماریها، بر استفاده تلفیقی از این مکتب غنی طبی در طب رایج تاکید کرد و گفت: با رعایت الگوهای حفظ سلامتی طب ایرانی و اصلاح سبک زندگی میتوان از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد.
وی افزود: استفاده تلفیقی از طب ایرانی در کنار طب رایج، در درمان بهتر بیماریها نیز میتواند کمککننده بوده و تاثیر بسزایی در جلوگیری از ایجاد عوارض و یا کاهش عوارض بیماریها در صورت ایجاد، داشته باشد.
دکتر «حسین رضاییزاده»، رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشارهای مختصر به تاریخچه طب ایرانی و اهمیت پیشگیری از بروز بیماریها، گفت: طب ایرانی قابلیت تلفیق با دیگر رشتههای پزشکی را برای پیشگیری از بروز بیماریها و کمک به درمان آنها دارد.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم طب ایرانی بهعنوان فرهنگ وارد زندگی مردم شود.
در ادامه این نشست، دکتر «محسن ناصری»، رییس مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی دانشگاه شاهد با اشاره به اهمیت و جایگاه تغذیه در طب ایرانی، گفت: غذا میتواند مانند دارو و حتی مقدم بر مصرف دارو در درمان و پیشگیری از بروز بیماریها موثر باشد.
دکتر «امیرهومن کاظمی»، نایب رییس فدراسیون جهانی طب سوزنی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست با معرفی جایگاه طب سوزنی در پیشگیری از بروز بیماریها، گفت: طب سوزنی این قابلیت را دارد که به همراه طب ایرانی و یا در تلفیق با آن و دیگر رشتههای طب رایج، بهویژه در پیشگیری از بروز بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: طب سوزنی همچنین میتواند در پیشگیری سطح دوم و سوم در بیماریهای صعبالعلاج مورد استفاده قرار گیرد و از بروز عوارض بیماری جلوگیری کرده و یا به بازتوانی بیماران دچار بیماریهای سخت مانند ام.اس و سکته مغزی کمک کند.
همچنین در ادامه، دکتر «علی مظاهرینژاد»، معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، به معرفی طب هومیوپاتی و کاربردهای آن در حوزه پزشکی پرداخت.
گفتنی است، در پایان نشست تخصصی «طب مکمل» در دومین کنگره ملی پزشکی اجتماعی و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر که با استقبال بسیار زیاد پزشکان همراه بود، اعضای نشست، به پرسشهای حاضران در خصوص طب ایرانی و دیگر رشتههای طب مکمل پاسخ گفتند.
منبع سايت وزارت بهداشت