درمان جوش های صورت با ۱۲ روش سنتی : جوش صورت یکی از مورد توجه ترین بیمارها در بین بیشتر خانم ها و همچنین قشر جوان و نوجوان می باشد. در این مقاله میخوایم ابتدا به بررسی تخصصی جوش از دیدگاه طب سنتی و سپس به روش های درمانی جوش های صورت از دیدگاه طب سنتی بپردازیم. متخصصان طب سنتی بر این باورند که علت بروز جوش ها بر روی صورت با سیستم داخلی بدن در ارتباط است. پس اگر بتوانیم سیستم داخلی بدنمان را با طب سنتی پاک سازی کنیم در نتیجه یک صورت صاف و بدون جوش خواهیم داشت.
جوش صورت از دیدگاه طب سنتی
همان طور که می دانید بدن مواد زائد و فضولاتی دارد که باید دفع شود و بدن هوشمندانه برای سالم نگه داشتن معده، روده و… این مواد زائد را گاهی روی پوست می ریزد تا اعضای داخلی را سالم نگه دارد، بدن انسان یک سیستم فعال است که مواد غذایی را دریافت کرده، مواد مناسب را جذب و مواد اضافی را دفع می کند. پس، از این دیدگاه مسئله دفع مواد زائد انسان بسیار مهم است. البته راه های زیادی برای دفع این مواد وجود دارد. یکسری از مواد زائد باید از طریق مدفوع دفع شوند. برای داشتن پوست سالم باید سیستم گوارش سلامت و بدون درد باشد. خیلی از مواد دفعی بدن هم از طریق ادرار باید دفع شوند پس حتماً بررسی وضعیت کلیه و سیستم ادراری افراد باید مورد بررسی قرار گیرد. یکسری از مواد هم باید از طریق پوست دفع شوند.
طب سنتی بر این اعتقاد است که وقتی جوش یا بثورات جلدی روی پوست صورت به وجود می آید. این مسئله به نوعی با سیستم داخلی بدن در ارتباط است چون پوست یک پوشاننده برای کل بدن است و اگر قرار باشد اتفاقی در اعضای داخل بدن بیفتد پوست فقط آن را نشان می دهد، یعنی با دیدن هر نوع جوش کوچکی روی صورت اولین کاری که پزشک طب سنتی انجام می دهد بررسی اندام های داخلی بدن است.
درمان جوش های صورت با ۱۲ روش سنتی
۱- آش گشنیز برای درمان جوش های بزرگ و ملتهب
افرادی که پر خور هستند و بیش از اندازه شیرینی می خورند اغلب جوش های بزرگ، چرب و ملتهب می زنند. یکی از راه های درمان جوش برای این افراد این است که حجم غذا و شیرینی را کم کنند، اما یکی از مهم ترین راه های درمانی برای آن ها این است که یک روز در هفته را به طور کامل آش گشنیز بخورند. یعنی بعد از وعده صبحانه در میان وعده اول، ناهار، میان وعده عصر و شام آش گشنیز ساده بخورند. آش گشنیز شامل کمی سبزی آش، برنج و حبوبات است و مرغ و گوشت ندارد. با این کار ورودی غذا به بدن کم می شود تا بدن فرصت داشته باشد مواد غذایی را از خود دفع کند. توصیه می شود این افراد هفته ای یک بار این رژیم غذایی را دنبال کنند.
۲٫ درمان جوش صورت با خوردن میوه به
افراد که به علت مشکلات گوارشی یا به خاطر اختلال عادت ماهانه جوش می زنند. طب سنتی توصیه می کند این افراد میوه «به» مصرف کنند. برای افرادی که گوارش ضعیف دارند این ماده غذایی گوارش را تقویت می کند. اگر این افراد صبحانه از مربای «به» استفاده کنند یا در وعده ناهار و شام از خورش «به آلو» استفاده کنند.
۳٫ درمان جوش صورت با خوردن ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان گزینه خوبی برای از بین بردن سموم بدن میباشد. ریشه شیرین بیان را می توانید به صورت چای مصرف کنید یا می توانید به صورت موضعی استفاده کرد تا به کاهش تولید سموم و تورم در مناطق چرب کمک کند.
۴٫ درمان جوش صورت با نوشیدن آب و عسل
یکی دیگر از دلایل جوش صورت سموم کبد شما باشد. برای سم زدایی کبد و درمان جوش صورت هر روز صبح ۱۲ اونس آب را با یک قاشق غذا خوری عسل میل کنید. عسل ضد التهاب و ضد باکتری است که می توان به صورت ماسک بری صورت استفاده کنید.
۵٫ درمان جوش صورت با ماسک بابونه
ماسک بابونه : بابونه یک گیاه ضد التهاب و روشن کننده بسیار عالی است که در طب سنتی شدیدا ماسک بابونه برای جوش صورت توصیه شده است. یک قاشق غذاخوری پودر گل بابونه را در یک لیوان آب جوش مانند چای دم کرد تا حالت لوسیون پیدا کند. هر روز می توان این محلول را با پنبه یا گوش پاک کن روی جوش ها مالید. اگر تعداد جوش ها زیاد باشد بهتر است کل صورت با این لوسیون شسته شود.
۶٫ درمان جوش صورت با بخور بابونه
به گفته متخصصان طب سنتی بابونه را می توان به صورت بخور هم استفاده کرد. سه قاشق غذاخوری پودر بابونه را در یک لیتر آب در حال جوش بریزید و وقتی بوی آن درآمد به روش معمول دستمال یا حوله ای روی سرتان بیندازید و چند دقیقه آن را بخور دهید. حواستان باشد بیشتر از هفته ای یک بار این کار را انجام ندهید چون انجام زیاد این کار می تواند باعث شلی پوست صورت شود. این بخور هم رنگ پوست را باز می کند و هم باکتری های پوست را از بین می برد و در اصل راه ایجاد آکنه را می بندد.
۷٫ درمان جوش صورت با گلاب
گلاب برای پوست های چربی که منافذ پوست شان باز است و به اصطلاح پوست پرتقالی دارند مناسب است. این افراد بعد از بخور بابونه باید پوست را خشک و گلاب را روی پوست اسپری کنند، سپس اجازه دهند گلاب خودش خشک شود. عصاره گل سرخ، پوست را تقویت می کند و منافذ پوستی را می بندد، در نتیجه کم کم تولید چربی کاهش پیدا می کند.
۸٫ درمان جوش صورت با روغن چای
این روغن خواص ضد التهابی طبیعی قوی دارد و درمانی مناسب برای جوش محسوب می شود. روغن بوته چای در مقایسه با محلول بنزوئیل پراکسید ملایم تر بوده، اما به همان اندازه در درمان جوش موثر است. البته باید بدانید که روغن بوته چای تاثیر خود را به تدریج ایجاد می کند. اما روش مطمئن تری برای مقابله با جوش محسوب می شود. چند قطره از این روغن را با ۲۰ تا ۴۰ قطره عرق هاماملیس ترکیب کرده و با یک گلوله پنبه ای به صورت خود بزنید. یادتان باشد که از این درمان ضد جوش، روزانه فقط دو بار استفاده کنید. چون بیش از این باعث خشک شدن پوست شده و ممکن است مشکل جوش را تشدید کند.
۹٫ درمان جوش صورت با انار
انار یا آب انار ترش و شیرین یا حتی استفاده از رب انار می تواند مفید باشد. اگر می خواهید رب انار استفاده کنید بعد از وعده های غذایی یک قاشق چای خوری از آن را مصرف کنید. رب انار هم معده و هم کبد را تقویت می کند و خاصیت قرمزی جوش با خوردن انار خیلی بهتر می شود.
۱۰٫ درمان جوش صورت با پودر باقالای خشک شده
ماسک پودر باقالای خشک شده به همراه آب و گلاب بسیار موثر است.
۱۱٫ درمان جوش صورت با ژل آلووئه ورا
استفاده از ماسک ژل آلووئه ورا شب ها قبل از خواب ۱۰ دقیقه بر روی پوست برای درمان جای جوش بسیار مفید است.
۱۲٫ درمان جوش صورت با پوره خیار و سیب زمینی
ماسک پوره خیار و سیب زمینی خام شاداب کننده پوست کلاژن ساز دارای طبع سرد و ضد جوش است و ماسک شیر خشت به همراه شیر گاو محلی بر روی پوست به از بین بردن جوش و جای جوش به دلیل طبع سرد آن موثر است.