علم مزاج شناسی چیست؟
مزاج شناسی، علم گستردهای است که کاربردهای جالبی برای تشخیص مشخصات فیزیکی و روحی هر فرد دارد و در تشخیص انواع بیماریها و درمان آنها بسیار کارآمد است. هر غذایی که میخوریم، تأثیرات مهمی بر تمامی اعضای بدن ما میگذارد. با شناسایی مزاج خود میتوانیم از خوردن غذاهایی که برای ما مشکلساز میشوند، پرهیز کنیم و بالعکس، غذاهایی که برای ما مفید هستند و به ذخیرهسازی بیشتر انرژی کمک میکنند را بشناسیم. بین تمامی فاکتورهای سبک زندگی، رژیم غذایی به مراتب مؤثرترین و سادهترین عاملی است که میتواند به طور کامل تحت کنترل شما باشد.
در حالت کلی، دو نوع مزاج داریم که در مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند:
- مزاج ذاتی
- مزاج ناشی از بیماری
در علم مزاج شناسی، تمامی مواد غذایی با توجه به اینکه گرم، سرد، تر یا خشک هستند، طبقهبندی میشوند. این طبقهبندی غذاها، به مزاجهای مختلف و تأثیراتی که هر یک از این مزاجها بر روی خلق و خو و شرایط فیزیکی فرد میگذارد، مرتبط است. برای مثال شیر، گرم و تر است. مرغ، گرم و خشک است. اگر مواد غذایی که منطبق بر مزاج شخص است، بیش از حد مصرف شود، برای مثال مزاج فرد سرد است و بیشتر، مواد سرد مصرف کند میتواند بر سلامت شخص تأثیر منفی بگذارد و بالعکس.
گفت و گو با دکتر علی محمد ملاحی (مبحث: مزاج شناسی)
در زیر فیلم های آموزشی گفتگو دکتر علی محمدی در زمینه ی مزاج شناسی را مشاهده می کنید.
مزاج شناسی ( قسمت اول )
مزاج شناسی ( قسمت دوم )